TeekAway© by 2Paws

Natuurlijk tegen teken!

Teken! Super vervelend en het zijn ook nog eens gevaarlijke beestjes als ze de Borrelia bacterie dragen. Goed dus om eens te kijken wat het voor een beestje is en hoe hij leeft.

Daarom eerst een paar interesante weetjes over de teek:
- Teken kunnen het hele jaar actief zijn
- Actief bij temperatuur boven de 5 tot 10 °C.
- Meeste beten in periode van maart t/m oktober!
- Hoofdzakelijk de schapenteek de Borrelia bacterie (ziekte van Lyme) overbrengt.
- De schapenteek kan wel een levenscyclus van 3 tot 4 jaar hebben!
- Teken niet uit bomen vallen maar vooral in gras zitten
- Teken komen in het hele land voor ook in tuinen!
- Niet alleen mensen en honden als gastheer dienen.
- Zelfs paarden last kunnen hebben van teken!

Maar wat doen we er tegen? Veel mensen kiezen voor chemische bestrijding, maar daar wordt onze natuur en ook ons huisdier niet blij van!
Er zijn steeds meer verhalen bekend van huisdieren die ziek zijn geworden en zelfs overlijden na toedienen van chemische middelen tegen teken. 

Wilt u net als inmiddels vele andere baasjes (lees ervaringen onderaan deze pagina en bij het product) uw viervoeter ook beschermen met een natuurlijk middel tegen teken en daarnaast makkelijk en veilig is in gebruik? 
Bestel dan TeekAway de natuurlijke anti-tekenband met echte EM-X kralen!

Bestel direct
 

Wat is EM-X?
De TeekAway© tekenband, is een anti-tekenband met keramische kralen, die gemaakt zijn van klei met Effectieve Micro Organismen (EM). 
EM® staat voor Effective Micro-organismen®, een merknaam uit een familie van microbiële producten, waarbij gebruik wordt gemaakt van een technologie ontwikkeld door de Japanse wetenschapper Dr. Teruo Higa.
Het hoofdproduct, EM · 1®, is een vloeibaar bacterieel product dat bestaat uit drie groepen microben: gist, fotosynthetische bacteriën en melkzuurbacteriën. EM · 1® creërt een bewezen samenwerking tussen micro-organismen en grotere levensvormen, waaronder insecten en wormen, huisdieren, vee en mensen.

De werkzaamheid van EM-keramiek ontstaat door de energie van deze microben met de belangrijke eigenschappen te binden in gebakken klei, waardoor deze behouden blijven maar ook overgedragen kunnen worden. De kralen worden gebakken bij een temperatuur van 1200ºC en blijven werkzaam voor bijna onbepaalde tijd (mits goed onderhouden).

Hoe het werkt?
Door dit proces ontstaat er een zogenoemde resonantie (trilling) die wordt gecreëerd door effectieve micro-organismen(EM) in de kralen. Het is de resonantie die teken niet prettig vinden en daarom minder snel op uw hond terecht komen. Ook zorgen de EM kralen voor een positief evenwicht op het lichaam waardoor het de weerstand verhoogt. Teken kiezen eerder voor een gastheer met een zwakke en lage weerstand zoals zieke of slecht doorvoede dieren. Daarnaast merken steeds meer mensen op dat het óók tegen vlooien werkt! 
Omdat de resonantie voor u en uw huisdier niet of nauwelijks voelbaar is wordt de band zeer goed geaccepteerd. Sommige eigenaren merken zelfs op dat de vacht van de hond meer glanst en zachter wordt.


De werking van de TeekAway tekenband is voor elke huisdier verschillend. De conditie en gezondheid van het huisdier is hier dan ook van grote invloed. We zien verschillende uiteenlopende resultaten op de werking van de EM kralen. De beste resultaten worden gezien als uw huisdier de band constant draagt. Daarnaast kan het 3 tot 4 weken duren voor de werking optimaal is.

De TeekAway tekenbanden bieden geen 100% garantie tegen teken, echter kunnen chemische producten deze garantie ook niet bieden. De ervaring leert dat honden die de keramiek-tekenbanden dragen beduidend minder kans op teken hebben dan honden zonder tekenbescherming.

Omdat de tekenbanden op natuurlijke basis zijn, zijn ze veilig voor kinderen of andere huisdieren. De tekenbanden zijn ook zeer geschikt voor katten!​​​​​

Onderhoud
De tekenbanden vergen een bepaalde onderhoud, zodat ze optimaal werken.

- U dient de tekenband om de 1.5 tot 2 weken af te spoelen.
- Na het afspoelen legt u ze in de zon of onder een uv-lamp om te drogen. Zo worden de micro-organismen weer geactiveerd.
- De banden liefst zo veel mogelijk dragen voor een optimale werking (liefs dag en nacht).
- De band kan meerdere jaren mee. Dit betekend dat u hem ’s winters in de kast legt en dat u hem in het tekenseizoen omdoet. Doorneem vooraf wel de stappen van het spoelen en drogen in de zon.
- De band kan prima tegen water, mits in natuurlijk water, de kralen kunnen niet tegen chloor-water! Laat na het zwemmen de band drogen in de zon. Na zwemmen in zee de band eerst spoelen in kraanwater en dan drogen. 

U kunt de tekenband na een winterstop weer gebruiken. Herhaal de stappen van onderhoud hierboven.

De tekenbanden kunnen niet als halsband gebruikt worden, m.u.v. de Teekaway dubbel cobra.
Het komt zeer weinig voor maar let op, de kralen kunnen bij een val, bij druk op de kralen of te wild spelen breken!!
Wij geven geen garantie op TeekAway banden met bijt schade, kapotte kralen door een val, druk, wild spelen etc.

Nog enkele tips!

- Zorg voor een zo gezond mogelijk dier, dit begint bij goede voeding. Gebruik een van onze natuurlijke supplementen, vrij van geur, kleur en smaakstoffen om uw hond te ondersteunen.
- Gebruik 
etherische oliën als geurscherm bij uw hond, onze Tea Tree olie met Arganolie geeft een geurscherm af waardoor teken, maar ook vlooien uw hond minder snel vinden.
- Voer knoflook aan uw hond. Het heeft een zuiverende werking op het bloed waardoor het bloed minder aantrekkelijk wordt voor parasieten. Voer niet zomaar knoflook!, dit is in grote hoeveelheden giftig voor uw hond. Gebruik hiervoor onze Schapenvet met knoflook, speciaal samengesteld naar de behoefte voor uw hond.
- Probeer tijdens het tekenseizoen hoog gras en lage struiken te vermijden en zo veel mogelijk op paden te lopen.
- Controleer na een wandeling uw hond en uzelf op teken. Ze houden van warme plekjes
zoals de liezen, oksels en hals.
- Twijfel je of jij of een van je dieren iets heeft opgelopen door een tekenbeet? Neem dan het zekere voor het onzekere en bezoek de huisarts of de dierenarts.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op.
Ons team adviseert je graag.

Naast honden koekjes verzamelt 2Paws ook cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies